hur man hittar en läckande rör i väggarna

En läckande rör kommer förmodligen att kosta hundratals dollar i vattenräkningar om läckan inte är fast. Du kanske aldrig inser det tills du hittar dig själv med monterings räkningar som du inte kan förklara. Det finns många sätt att veta om du har en läckande rör. Ett sätt att veta att du har en läckande rör i väggen är när du ser en vägg som har en soptipp bottenplatta. Andra sätt att veta är genom användning av tekniska anordningar.

Läckande rör normalt avger ljud från källan till läckan. Ljudet kommer att vara i form av en “brus” eller en “svischande”. Dessa ljud kommer ut på grund av röret vibrationer och tryck. Andra läckande rör avger en “stänk” eller “bubblande”.

läckande Ljud

Förr i tiden, en som behövs för att demontera en vägg för att hitta källan till läckage. Det fanns en hel del trial and error och många gånger skadorna på väggen var omfattande och kostsamma. Men med tekniska framsteg i sikte, saker är lite annorlunda. Med hjälp av värmekameror, är en möjlighet att visa bilder bortom väggen. Värmekameror kan precisera den exakta platsen där läckan är och så spara stora resurser på rivning och ombyggnad.

tekniska framsteg

Alternativt kan man använda hygrometrar att bestämma placeringen av läckor