hur man hänga väggmålning tapet del 1

Om du letar efter en unik design element för att göra ett rum i huset verkligen pop, kanske du vill överväga väggmålning tapeter. Denna typ av tapeter kan du skapa en uppslukande bild miljö, som om du verkligen hade en väggmålning på dina väggar, eller som om du hade vackra gobelänger pryder dem. Med bilderna tillgängliga från Victorian blommönster, till Klimt-inspirerade art deco stil målningar, till bilder av ponnyer plaskar i havets vågor, kan du hitta något som passar för alla rum i huset, från vardagsrummet, till studien, till barnkammare. Naturligtvis är den enda nackdelen att väggmålning tapeter är lite svårare att hänga på väggen än normalt tapeter, eftersom man måste vara extra försiktig om foder allting perfekt. Läs denna kompletta handbok om hur man hänga väggmålning tapeter att ta reda på allt du behöver veta innan du börjar jobbet.

Del 1 av denna serie kommer att fokusera på hur man väljer rätt typ av väggmålning tapeter för ditt rum, och vad du behöver göra för att få klar.

Verktyg och material som behövs

Det är mycket viktigt att bestämma om rummet som du kommer att dekorera det verkligen är lämpligt för en väggmålning tapet behandling. Även om du älskar tanken på gips det nya barnets plantskola med en panoramabild av delfiner, eller kanske en parad av små lamm, det är bara inte kommer att fungera om väggen är avbrutna med fönster, butiker, en vägg radiator, eller någon annan liknande typ av belastning.

Steg 1 – Utvärdera rummet

Du kommer också vill ta hänsyn till andra designelement i rummet. Fundera över var du kommer att placera möbler och där du kanske vill att dina bokhyllor eller vägghängda hyllor. Det finns ingen mening med att gå igenom besväret att hänga en vacker väggmålning scen om det bara kommer att blockeras av soffan eller din farfars stora antika byrå. För dessa typer av jobb, kom ihåg att försöka tänka igenom allting i förväg, så att du inte är besviken över resultatet i slutet!

Steg 2 – Förbered Walls

Så du har spenderat lite tid i rummet som du vill dekorera och bestäms vilken vägg (eller väggar) är bäst för väggmålning tapet. I bästa fall är att väggarna endast är täckta av färg. I det här fallet måste du prep väggar för upphängning tapeten genom noggrann rengöring dem från varje spår olja, eller damm som kan försvaga bindningen av tapetklister, vilket kan leda till fula rinningar och utbuktningar senare.

För att rengöra väggarna, helt enkelt ta en hink och blanda lite varmt vatten med lite vit vinäger. Sätt på dig gummihandskar, doppa en svamp i lösningen och börja skura. Du kanske vill lägga till en liten doft i blandningen för att motverka vinäger lukt. Se till att du låter det helt torr innan du fortsätter att del två i processen.