hur man hänga fönster behandlingar över ett burspråk

Burspråk erbjuder en utmaning om du är intresserad av att utrusta dem med vackra fönster behandlingar. Eftersom fönstren är inställd på vinklar, är en genomsnittlig gardinstång kommer inte att fungera korrekt. Montering ett antal regelbundna gardinstänger kommer att lämna luckor i mellan draperi. Vissa butiker bär stavar tillverkade speciellt för burspråk. Dessa är bara effektivt om ditt fönster är byggd på exakt vinkel av stången. Ofta är detta inte fallet och burspråk stången blir värdelös. Det enklaste alternativet är att köpa hörn kontakter. Dessa skapar hörn när den är bunden till vanliga gardinstänger. Corner kontakter kan du skapa vinklar på vad punkt du vill, därför, du kan matcha vinkel mot fönstret exakt.

Även om du kommer att använda justerbara stavar för detta projekt, dessa stavar har vanligtvis gränser. Mäta dina fönster ser till att staven kommer att anpassa sig till rätt längd. Du kommer också att behöva mätningar av fönstret för att välja rätt bredd för ditt fönster behandlingar. Vid mätning för draperier, behöver du längd och bredd. Tänk på önskat utseende av draperier innan du sätter sig på mätningarna. Om du vill att draperier att vara full och veckade, behöver du mer bredd än själva fönstret. mätning Längden kommer att bero på var du vill att draperier att starta och sluta. Draperier som börjar i taket kommer att behöva vara längre än de som börjar vid fönsterfoder. Överväga dessa nyanser innan du slutför dina mått och köpa din draperier.

Steg 1-Mät ditt fönster

När du köper hörn kontakter och gardinstänger, bör du få den nödvändiga hårdvaran för att montera dessa på väggen. Använd din trappstege för att markera borrhålen med en blyertspenna. Använd en nivå för att kontrollera hålen. Om du har en borr till hands, använd den för att fästa gardinstång på väggen. En borr är särskilt användbart om du har gipsväggar. Beroende på vikten av dina draperier, kanske du vill använda fästen för dina skruvar. Detta gör det möjligt för dem att bita i väggen bättre och säkra draperier och stänger på väggen. En mängd olika fästen kan hittas på din lokala järnaffär. När stavarna är monterade, dubbelkolla sin position med en nivå. Om positionen inte är korrekt, göra justeringar nu.

Steg 2-Montera Curtain Rods

Tryck på nytt fönster behandling. En järn kommer att fungera bra, men en handhållen ångbåt kommer att göra det här jobbet mycket enklare. Placera draperier på stängerna. Justera dem så att de är positionerade för att passa dig. Om dina draperier kom med slips ryggar kan du lägga till dem nu.

Steg 3-Häng Window Treatment

Det är allt! Din burspråk nu vackert utrustad med fönster behandlingar. Med bara en liten ansträngning, har du omvandlas ditt rum.