hur man gips skarvar

Stumfogar skapas när två kanter Gips ark komma samman för att bilda en gemensam eller söm. Eftersom dessa leder inte är försänkta, kan det vara lite svårt för en nybörjare att dölja dem efteråt. Men gips med stumfogar är mycket lättare att installera än de med infällda leder. För att installera Gips använder skarvar, följ de enkla stegen nedan.

Steg 1 – planeringsstadiet

Innan installationen av gips, se till att få en uppskattning om hur många skivor av gips behövs för projektet. Bestäm hur gips kommer att installeras samt – vertikalt eller horisontellt. Horisontell installation producerar vanligtvis mindre sömmar till band och lera. Men kontrollera om vertikal installation fungerar bäst för projektet.

Steg 2 – Kapning av Gips

Mät dimensionerna på de ytor som skall installeras med gips noggrant, sedan mäta var att skära en del av arken av gips. Använd en T-square och penna för att markera linjer som behövs för att skäras. Använd en vass trim kniv för att skära längs linjerna och ta bort överskjutande del av gips. Se till att skära på raderna i en rät vinkel.

Steg 3 – Montering av Gips

Starta projektet genom spikning det första arket av drywall början längst upp i väggen. Positionera arket på ett sätt att den övre kanten rör taket och en sido rör kanten på väggen helt. Börja spikning gips på väggen ram och nitar. Håll varje spik ett avstånd av ca 6 eller 7 inches från den andra.

Att skapa de stumfogar, tillåta ändarna av gipsväggar för att röra varandra utan att lämna något utrymme däremellan. Fortsätt spik arken på samma sätt tills alla blad sätts på plats. Se till att spikhuvuden eller skruvhuvudena är inställda under ytan av gips.

Steg 4 – Mudding Butt Joints

Omfattar skarvar är en mycket viktig sak att tänka på när gips arken är placerade på ett sådant sätt. Få en tejpning kniv och trycker den mot lederna. Det kommer omedelbart märkt att fogarna skapas bildar en puckel. Därför är det inte nödvändigt tejpning. Allt som behövs är en hink med fogmassa för att täcka puckel före målning väggen.

Lera leden, liksom spikhålen, se till att fogarna är fria från damm och smuts. Placera en tillräcklig mängd av föreningen in i tejpning kniv och applicera en likformig beläggning på lederna. Hålla beläggningen så plana och jämna som möjligt. Tillåt pälsen att torka först. Sand beläggningen efteråt för att säkerställa att ytan är jämn. Applicera ett andra och tredje beläggning tills skarvar är helt dold.