hur man gips på en vind – tillämpa och reparera

inledande steg

applicera Gips

Skära Gips för Öppningar

Drywalling Vinklar och tak

Kurvor och Odd Spaces

Om band och Mud

Tillämpning av lera och Tape

Gips Reparationer

Gips kan monteras antingen vertikalt eller horisontellt. Planera installationen så att det minsta antalet sömmar skapas.

Använd detta kriterium att välja storlek på gips för projektet, och planera programmet innan du fortsätter. Kom ihåg att när två brädor butt upp mot varandra vid sina långsidor, måste både ha en avfasad fabrik kant.

Använd en skrapa plan eller rasp på skurna kanter för att jämna eventuella ojämnheter,. Vid placering av gipsskiva, rikta upp på varje panel med taket kanten eller vinkeln paus för att försäkra en ren kant. För att höja panelerna kan du göra en fot stödjepunkt med två träbitar. Eventuella brister skulle falla nära golvet där en bottenplatta kommer att täcka dem. Alla skarvar mellan skivor bör placeras för att träffas över centrum av en tapp eller bjälke.

Starta ett par drywall spik i hörnen och över toppen av gipsskiva innan du lyfter den på plats. Detta sätt, när panelen är placerad, kommer det att vara lättare att fästa. Du kommer fortfarande att behöva en annan person att hålla den på plats, dock.

De bästa Gips naglar har kupade huvuden, vilket gör dem lättare att täcka när mudding och tejpning. De med hullingförsedda skaft öka hållkraften och minska “spik popping.” Spik längs kanten av panelen ungefär var sex inches, hamra spik i stud. I mitten av panelen, spika ungefär var 12 inches. Kontrollera lokala bestämmelser för varians. Det är tillrådligt, om dubbarna är nytt trä, dubbel spiken i området.

Hammare varje spik tills den tvingas något under ytan av panelen-detta kallas dimpling. Också vara noga med att inte ding kanten av panelen vid spikning eller hantering. Dings kräver extra mudding och efterarbete. Om du använder skruvar, vara säker på att du skruva fast dem till strax under ytan av panelen, men inte bryta papper när du gör detta. Om papperet går sönder, kör en annan spik i närheten för att säkerställa en bra grepp.

Det är tillrådligt att ha en speciell Gips hammare eller en sladdlös elektrisk Gips skruvdragare för snabbt och enkelt handhavande. Placera spikar i angränsande ark direkt mittemot varandra där de möts i en stud. Detta gör mudding lättare. Om du missar stud, dra ut spik eller skruv och grop hålet så att kunna lera och tejp över det ordentligt.

Ett annat alternativ är att limma gips med gips lim. Limmet används i mitten av brädet med spikar som används runt kanterna. Följ tillverkarens anvisningar vid limning. Limmet undviker sömmar som måste tejpas och klar.

Som du använder gips, försök att lämna några luckor mellan brädor mer än 1/8 till 1/4 av en tum mindre om möjligt,. Om det behövs, få din spikmönster inspekteras (kontrollera lokala regler) innan du täcker med tejp och spackling .

Tillämpa gips runt öppningar som dörrar och fönster kräver extra omsorg och noggrann skärning. Försök aldrig att passa runt en stor öppning med bara en panel. Arbeta med två bitar ungefär samma storlek, med en söm som möter i en mitt över öppningen.

Sömmarna måste alltid träffas på en tapp, men får aldrig inträffa vid kanten av en dörr eller ett fönster. Dörren öppnas och stängs vid denna tidpunkt, och sömmen kommer så småningom spricker från rörelsen. Var särskilt noga med att inte skada styrelsen vid skärning en skåra eller ett hörn,. För rätvinkliga öppningar, använd en Gips T-kvadrat eller en Chalkline att markera styrelsen för kapning.

Skär kortare längd med en Wallboard såg eller sticksåg. Använd en mattkniv för att gör det längre snitt. Använda flera kampen slag med kniven för att skära in i kärnan. Placera snittet över kanten på din arbetsbordet och knäppa panelen. Avsluta med rent skred pappret på baksidan med skalpell. skär alltid med den goda sidan uppåt.

Att skära en öppning runt ett fönster, placera panelen i läge och märket på kanten av panelen för att indikera topp och botten av fönsteröppningen. Mäta och registrera avståndet från toppmärket till kanten av fönstret och från bottenmärket till kanten av fönstret. Använd en gips kvadrat att ansluta punkter och göra din del i enlighet därmed.

För mindre öppningar som butiker, är ett effektivt knep för att beskriva öppningen med läppstift eller färgad krita och sedan montera panelen på plats och ge det ett par bra whacks över utloppsområdet. Läppstiftet kommer att övergå till baksidan av panelen för ett skärmönster.

Klipp denna lapp med din sticksåg. Var försiktig när du sågar från baksidan av panelen inte att riva papperet bortom plåstret hålen. Använd brukskniv för att avsluta skära igenom papperet på framsidan av panelen.

Cutting en komplex del av gips tar lite precision och kan bäst göras med ett papper eller kartong mall. Genom att tejpa något mer flexibelt än gips över det utrymme som skall täckas och märkning dimensionerna på att din passform att vara mer exakt.

Tak och lutningar (som vinds tak-väggar) utgör ett allvarligt problem i form av tyngdkraften. Mer än en person kommer att behövas för att stödja varje gipsskiva som är fäst på plats om du inte använder en 2×4 “T” klippa till höjden av taket, mindre 3/4 av en tum, med en 3 fot sektion av 1×4 fäst till det som ett stöd.

Skruvar som används med en Gips skruvdragare är mer effektiva och konvergenta här. Mönstret för fastsättning med skruvar är densamma som vid användning av spikar-var 6 inches runt kanterna och 12 inches i området. Kontrollera lokala regler.

Kom ihåg att taket bitar alltid bör installeras innan väggskivor. De väggskivor kommer då att fungera som extra stöd för taket styrelser. Lutande tak kan installeras efter väggarna.

Det enklaste sättet att överföra den exakta mätningen från bulten systemet till Gips är med en pappers- eller kartongmallen.

Tejpa pappret på tappen och använda en Chalkline snäpps ned i mitten av varje tapp för att markera riktiga mätningar på papperet. Överföra dessa mätningar till gips. Skär små trekantiga slitsar i papper och tejp över dessa till gips med maskeringstejp.

För att kompensera för den vinkel som skapas, skär mall bitar något mindre (cut till insidan av Chalkline) än det faktiska utrymmet som definieras av dubbar.

Använda verktyget kniv för att göra långa snitt och en sticksåg för tvär nedskärningar. Fäst Gips på bultarna. I dessa områden är avfasade fabriks kanter behövs inte mellan angränsande bitar.

För att uppnå en slät yta, alla skruv och spikhuvuden måste täckas med lera och alla sömmar måste täckas med tejp. Fogmassa och vinyl spackling båda kallas “lera.” Vinyl spackling rekommenderas på grund av dess snabbtorktiden på ca en timme eller mer, beroende på tjockleken av ansökan. (Tillåt längre djupare sprickor och skrevor.) Konventionell fogmassa har en torktid på 8 till 24 timmar, beroende på tjockleken av ansökan.

Arbeta från en lera fack för att hålla eventuella torkade bitar och bitar av skräp ur burken. Renhet är mycket viktigt. Hålla locket på leran hinken lufttät när du inte använder den för att hålla den från att torka ut. Smidig början av leran platt och lägga ½ tum vatten innan försegling av burken om den lagras under en längre tid.

Förening kan köpas i 1 eller 5 gallon hinkar. Om du gör ett mycket litet jobb, är 5 liters hink en mycket bättre köp. Vid användning, skrapa den inre väggen av behållaren ofta för att hålla rester från att hårdna och släppa bitar till föreningen.

Gips tejp är tillgänglig i papperstejp, som är förvikt och kan användas på raka sömmar samt hörnet tejpning. Självhäftande glasfiberband kan också köpas, vilket har den fördelen att man inte behöver en beläggning av lera under.

Täck alla nagel gropar, tillämpning av lera i jämnhöjd med panelen. Om du använder papperstejp, applicera det första lagret av lera med en 4-tums lera kniv. Applicera tillräckligt lera till sömmarna för gips bandet att ansluta sig och för att täcka hela sömmen.

Applicera tejpen och bädda in den i leran. Medan leran fortfarande är våt, applicera ett andra skikt av lera för att täcka bandet helt. Samtidigt, dra bladet tätt över ytan för att pressa leran ut från undersidan av bandet så det är bra och platt. Se till att inte skapa några bubblor.

Ett populärt alternativ till pappersband är självhäftande glasfiber eller tygband. Med denna typ av band, är en underbeläggning av spackling onödig. Enkelt tillämpa tejpen över sömmen och sedan lägga ett lager av lera över tejpen.

Innerhörn måste täckas med papperstejp eftersom tyget bandet inte kommer att lägga sig. Återigen, applicera ett skikt av lera första, som täcker varje sida av hörnet och sedan bädda in den vikta tejpen. Avsluta utjämning leran över och runt hörnet med en speciell hörna kniv.

Utvändiga hörn kräver metallhörn pärlor för att ge stabilitet och skydd för gips. Skär dem att passa hela höjden på hörnet med tenn snips och fäst den på plats med spik eller skruv var sex inches. Lera över det som alla andra söm, ludd det spackling ut från hörnet. Denna första lagret av lera bör vara helt torr innan du går vidare till nästa. En varmare med en fläkt kommer att skära ned torktiden avsevärt.

Använd ett knivblad för att skrapa bort eventuella torkade marker i sömmarna och spikhuvudet områden. Sand den första beläggningen slät med en planslip eller slipkloss innan nästa skikt av lera. Använd 80 till 100 grit sandpapper. Du kan torka av den med en stor våt svamp i stället för slipning, men se till att inte dra papperet eller tvätta bort spackling.

Den andra skikt av lera måste tunnas ned med lite vatten och appliceras med en 6 tum lera kniv. Varje skikt du använder bör vara tunnare än den förra. Applicera tredje kappa med en 10 tums lera kniv för en slät yta. Återigen, sand eller svamp jämna efter varje beläggning torkar. (Endast två lager spackling behövs för strukturerade ytor.)

När sista lagret har torkat och fått slipas, använd en ficklampa för att kontrollera om skador. Ljuset kastar en skugga, vilket gör det lättare att se de oegentligheter. En bra slät yta är avgörande för en bra färg eller tapet jobb. gör alltid en slutlig slipning eller snyltar innan förbereder sig för att måla eller papper den nyligen tillämpade gips.

En primer-sealer underull är nödvändigt att försegla gips och omålad gips eller Wallboard förening. Priming förhindrar också basen väggskivor och konturerna av mudding program från “visar genom” någon färg eller tapeter du kan tillkomma.

Många primer-tätningsmedel är också “limning” en föredragen förutsättning för tapetsering. En oljebaserad primer är bäst för nakna gips, men vara noga med att kontrollera med din återförsäljare för särskilda överväganden med din valda tapet. Se DoItYourself kategorier på invändig målning och tapeter.

Använd en sticksåg och brukskniv att skära ut den skadade delen och rensa ut trasiga bitar runt kanterna på hålet,. Ta bort en remsa av papper ½ till en tum bred omger omkretsen av hålet och sedan klippa en ny bit gips som är något större än hålet. Rista bort gipset på baksidan av plåstret tills den passar öppningshålet men lämnar papperet på utsidan av plåstret intakt. Detta kallas för en “hatt plåster.

Applicera förening till de inre och yttre kanterna på hålet och passar pappers “brädden” av hatten lapp rätt över den nakna gips. Nu är allt du behöver göra lera över hatten plåstret och låt den torka. Med ett knivblad, skrapa bort eventuella torkade marker. Lätt sand plåstret och sedan applicera ytterligare ett lager av lera. När detta skikt är torrt, skrapa, sand det lätt, och sedan använda en slutlig tunnas ner pälsen på spackling.

Kom ihåg att sand gång före målning eller tapetsering. Bare spackling på någon vägg reparationer ska alltid vara täckt med primer före färg eller tapet.