hur man fixar en trasig strömriktare

Om du någonsin använder en RV eller gå camping, eller kanske du ens bor i området med DC (likström) och du behöver AC (växelström), måste du använda en strömriktare. Om du använder den här enheten en hel del, om det är äldre eller om du vill göra det mer effektivt, läs vidare för att lära sig att göra reparationer eller förbättringar.

Även om du förmodligen redan vet detta, alltid stänga av och koppla bort den innan du arbetar på något att göra med elektricitet. Du kanske också vill använda ett anti-statisk elektricitet band för att hålla dig och strömriktare jordad. Du kan köpa en på nästan all teknik / elektroniska varor butik.

Diagnostisera Emissions

Innan du kan diagnostisera problemet, bör du lära dig hur en strömriktare fungerar. Inne i växelriktaren är en switch som rymmer två kontaktpunkter. Dessa kontaktpunkter har en fjäderbaserad kontakt mellan dem, som oscillerar mellan de två kontaktpunkterna. När plug-in till en elektrisk källa, elektro flytta kontakten mellan de två punkterna, fram och tillbaka.

Beställa reservdelar

Nu när du vet hur det fungerar, bör det vara lättare att diagnostisera problemet. Hitta ett diagram över strömriktare och använda den som en referens att veta vad som är vad och var de befinner sig. Du bör börja med att kontrollera fjäderkontakten och kontaktpunkterna. Om de verkar vara bra, kontrollera resten av komponenterna i omriktaren. Du kan behöva en voltmeter för att testa dem, se till att följa de riktlinjer och följ alla säkerhetsföreskrifter de råd.

installera komponenter

När du vet vilken del är defekt, kan du beställa nya delarna i att göra reparationerna. Se till att de kommer att passa och är på rätt spänning för växelriktare. Annars kan blåsa ut eller inte passar in i uttagen. Du kan beställa de flesta delar på nätet, priserna beror på var och hur du beställer. Så se till att göra din forskning innan du beställer.

Testa

När du har fått delar, kan det verkliga arbetet börjar. Du måste ta bort de äldre och icke-arbetande delarna från omriktaren. Var försiktig och försöka att inte hantera dem grovt, eftersom det kan skada resten av effekt inverter arbets komponenter. Vissa delar kommer helt enkelt plug-in, medan de flesta kommer att behöva lödas in.

Vid lödning i delar, vara försiktig och igen följa alla säkerhetsföreskrifter tillverkningen råder dig att följa.

När du är klar lödning eller installera nya delar, medan det fortfarande är öppen kör ett test. Se till att området är fritt från några lösa delar eller skräp. Även när man gör testkörningen, koppla in den i en begränsad strömkälla. Som ett nätaggregat eller lampa. Använd en voltmeter för att läsa spänningen att se till att det fungerar.

Om så är fallet, så kan du lägga tillbaka det tillsammans. Om det inte fungerar, går tillbaka över dessa steg.

Kom ihåg att respektera säkerhetsföreskrifter och alltid har det unplugged innan du börjar arbeta på det.