hur man fixar en trasig skärm rumsavdelare

Många skärm rumsavdelare är gjorda av material som ibland kan gå sönder eller behöver lagning. Oriental rumsavdelare kan göras från ömtåliga rispapper och hängande rumsavdelare från olika typer av material. De kommer alla att ha en tendens att behöva reparationer varje gång och ett tag. Reparera rispapper tar en varsam hand för att bevara både utformning och integritet på skärmen.

För att reparera ska fungera korrekt måste du rengöra området runt hålet. Använd en mjuk borste för att sopa bort all smuts som kan förekomma. Rengör båda sidor av tår eftersom du kommer att tillämpa patchar till båda sidor.

Steg 1 – Förbered The Hole

Mäta längden och bredden på tår och skär två bitar av rispapper som kommer att överlappa området. Göra remsan åtminstone en fjärdedel av en tum bred, så att det finns område för limmet att fastna.

Steg två – Mät och kapa

Applicera lim till borsten och lätt belägga ytan av revan. Placera lapp över brottet och tillämpa mer lim till toppen av rispapper med borsten. Använd änden av penselhandtaget för att jämna ut eventuella bubblor eller rynkor i papperet.

Steg 3 – Tillämpa

Låta limmet torka och det kommer att se igenom. Du kommer att kunna se någon design som är på den ursprungliga skärmen. För en riktigt tuff lapp jobb kan du upprepa samma steg på baksidan av skärmen.

Steg 4 – Torr och Repeat

Denna process är ganska snabbt och enkelt. Du kanske upptäcker att revan är alltför mycket skada för att reparera korrekt. Du kan köpa en längd av rispapper för att göra om den delen av skärmen. Antingen kan du beställa den med en design på den eller har en artist färg på en liknande konstruktion som den som var förstört.

Att reparera en tår i tyget är liknande, men är praktiskt med en nål kan också fungera. Bara ersätta rispapper med tyg. Först lokalisera tyg i samma nyans eller mönster. Försök att applicera plåstret på baksidan av skärmen med framsidan av tyget framåt genom tår. Du kan använda tyg lim eller en multi-purpose genomskinligt lim för att fästa tyget plåstret. Om det finns ett mönster vara noga med att matcha mönstret upp. Till skillnad från rispapper det inte se igenom och visar genom limmet. Limmet hjälper att stoppa nötning som tår kan ha orsakat liksom.

Reparera din vindrutedelaren kan ibland vara svårt. Det finns många olika material som de är gjorda av. Tyg, rispapper, trä och metall är några av de mer populära material. Om skärmen är en antik eller har känslig konstverk kan det vara bäst att ta det till en professionell för reparation.