hur man fixar en trasig omkopplare på en elektrisk spis

Fastställande av en broken switch på en elektrisk spis bör vara så enkelt som att ersätta en omkopplare för ditt ljus. Eftersom de är vänt upp och ner så ofta, kan växlar förfalla i så lite som fem år. Om brytaren var dåligt installerad i första hand, kan du finna dig har problem ännu tidigare, och omkopplaren kan även innebära en säkerhetsrisk. Eftersom de är så enkla mekanismer, är det enklaste sättet att fixa en trasig strömbrytare ofta bara för att ersätta den helt och hållet. Följ stegen nedan för att göra det själv och spara kostnader för en elektriker besök.

Innan du börjar, ta en tur till järnaffären för att leta efter en ny switch för att installera på din elektrisk spis. Om din eldstad använder en dimmer, det är rekommenderat att du byter till kraftigare, mer tillförlitlig vippströmbrytare (den traditionella typ av switch som du bläddra upp och ner). Ett annat tips är att leta efter en switch som är märkt för kommersiell eller industriell användning. Även om en lite dyrare, kommer denna omkopplare att pågå längre än andra sorter.

Steg 1 – Köp en ny Switch

Tillbaka hemma, måste du bryta strömmen för att garantera din säkerhet när du arbetar. Öppna säkerhetspanelen på din brytare och stänga av brytaren som styr elektrisk spis, eller om du har en säkringsdosa, ta bort korrekt säkring. Kontrollera brytaren med volt testare att se till att strömmen är verkligen off.

Steg 2 – Stäng av Circuit Breaker

Använd en liten skruvmejsel för att ta bort skruvarna på toppen och botten av täckplåten på strömbrytaren. Ta bort plattan. Nu, ta bort skruvarna som fäster den gamla kontakten till den elektriska dosan. Håll försiktigt lådan el och kontrollera bakom den trasiga eller slitna kablar. Försiktigt skruva av terminalen skruven på den gamla växeln och dra ledningarna ut.

Steg 3 – Ta bort de gamla Switch

Trimma alla slitna eller skadade ledningar med dina avbitare. Med hjälp av dina tång, böja trådarna så att de passar runt terminalskruv den nya växeln eller infoga dem i rätt hål på den nya växeln, dra åt trådarna när du har gjort det. Skruva den nya växeln på den elektriska lådan och se till att växeln är ordentligt insatt rakt in i väggen. Skruva fast täckplåten över den nya växeln.

Steg 4 – Installera den nya växeln

Gå tillbaka till din effektbrytare eller säkringsdosan och återställa strömmen. Vänd den nya växeln för att se om din elektrisk spis antänds. Om det inte tänder, använda spänningsprovare för att testa både switchen och brytaren för att säkerställa att enheten tar emot el. Om brytaren tar emot el och eldstaden fortfarande inte fungerar, problemet ligger troligen någon annanstans.

Steg 5 – Testa spis