hur man fixar en PVC-rör läcka

En PVC-rör läcka kan orsaka allvarliga skador på ditt hus om det inte upptäcks tidigt och behandlas, vilket leder till en total ombyggnad som kommer att kosta dig så mycket pengar. Det finns olika skäl till varför en PVC-rör skulle läcka. Det kan vara att yrkesskicklighet var fattiga därför lämnar lösa ändar. Det kan vara att limmet som användes var inte rätt typ för en PVC-rör eller helt enkelt en utsliten. Det säger sig självt att om du inte fixa läckan tidigt, kommer ni att sluta anstränga fickor VVS kostnader.

Vissa läckor förekommer runt skarvar / inredning. I detta fall, torka först området. Se till att ytan är helt torr. Du kan använda en värmepistol för att fastställa detta. Efter torkning, kan du ansöka epoxy kitt. Låt det härda under en tid. Vänd sedan vattnet igen.

Steg 1 – Halt Vattenförsörjning

Du kan även använda en kompressionskoppling, som skall ersättas i stället för en utskuren bit av röret, där läckan var.

Steg 2 -Relieve Pressure

Identifiera alla punkter som har läckor medan vattnet fortfarande flyter. Markera dessa fläckar med hjälp av en markör. Efter att notera alla läckande poäng kan du nu stänga av vattnet så att reparera processen kan börja. Se till att du inte missar några läckor.

Steg 3 – Fäst en bit gummi

Du kan sedan tömma allt vatten inuti rören genom att öppna kranarna. Det är viktigt att det finns inget vatten kvar i rören medan du gör reparationer. Du kan placera en kastrull eller bassäng under röret läcka för att förhindra mer skador på huset.

Steg 4 -Wrap Glasfiber Tape runt Leak

Neopren kopplingar är gummihylsor som används för att ansluta / säkrings två lederna i ett PVC-rör. Knyt en bit gummi på det ställe där det finns en läcka och sedan placera rostfritt stål slangklämma eller C-klämma strategiskt på den punkten. Justera klämmans täthet med hjälp av en skruvmejsel.

extra Tip

Vatten gör den glasfiberband mjuk. Knyt bandet runt den läckande punkten och se till att läckan är helt tät. Om det finns någon synlig läcka, använda mer tejp för att stoppa det. Glöm inte att använda handskar för hygien. Låt tejpen fastnar på röret för en stund. Ge det 5-10 minuter sedan låta vattnet rinna tillbaka genom.