hur man fixar en läckande tak avlopp

Upptäcka en läckande tak avlopp kan vara mer än ett irritationsmoment, för om det inte repareras snabbt, kan det vara orsaken till allvarliga skador på egendom. Genom att ha den kompetens som krävs för att åtgärda en läckande avlopp, kommer du att kunna spara tid, pengar och besvär som vanligtvis kan levereras med att behöva anlita en professionell reparatör.

Steg # 1 – Leta Damage

Lokalisera skadan noggrant och undersöka hela delen av taket avlopp som verkar vara läcker, eftersom detta kommer att säkerställa att du är medveten om den fulla omfattningen av problemet. Från marken, använd en kikare för att kontrollera taket rännor. När du har en klarare bild av situationen, ställa upp för stegen i rätt position. Använd inte en grundläggande rak stege eftersom det kan orsaka skador på grund av obalans. Samt presentera en allvarlig skada oro, kommer du troligen att orsaka mer skada om du grepp avloppet att stoppa dig från att störta.

Bestäm vilken material din rännor är gjord av och se till att alla reservdelar är tillverkade av samma material. Ta mätningar så att du har specifikationerna för de reservdelar som kan behövas.

Steg # 2 – reparera eller byta ut?

När du har identifierat den aktuella läckaget, måste du avgöra om du behöver bara för att lappa ihop den befintliga takutloppet, eller ersätta det avsnitt som har blivit skadad. Överväga omfattningen av de skador som har orsakats och storleken av den delade eller hål för att hjälpa dig att fatta ett beslut. Det är bättre att ersätta en skadad sektion om det inte innebär att ständigt reparera den.

Steg # 3 – Patch Job

Om det krävs en patch jobb, rena bort eventuellt skräp från reparationsstället med en stålborste och vatten. Torka ordentligt och förbereda ytan genom att gnida den med grovt sandpapper. Sprid tak cement över hålet i taket avloppet och det omgivande området innan de lämnar den torka. Om det är ett stort hål som har orsakat betydande skada, täcka taket cement med ett stycke metallplåt som en extra plåster.

Steg # 4 – Byt ut delar

Om läckan har orsakat en signifikant mängd av skador, är det bäst att ersätta hela skadade delen av taket avloppet. För att göra detta, först rengöra avloppet med en stålborste. Dra bort den skadade bit av röret, skruva loss den från egenskapen om så är nödvändigt. Skrubba mynningen av delar av avloppet som återstår för att avlägsna eventuella rester av gammalt lim.

Applicera flera pärlor av täta till ena änden av ersättnings delen av avloppet innan montering av ny bit till den gamla. Se till att de är ordentligt monterade på plats innan du drar åt några fixturer som ytterligare tätning avloppet. Om det behövs, byta ut skruvarna som fixerar avloppet till ytan av fastigheten.