hur man fixar en läckande badrum sink tillförsel

Om det finns en läcka under badrum sink, det är förmodligen ett problem med försörjningskontakten. Kontakten är den bit av slangen som ansluter kranen till de varma och kalla vattnet. Ett antal faktorer kan orsaka läckage, vilket måste fastställas tidigt för att lösa problemet. Nedan är en guide för att arbeta ut det själv.

Stänga av blandaren men inte vattentillförseln. Under diskbänken, kontrollera var läckan kommer ifrån. Det kan vara direkt under kranen eller handtagen. Om läckan inte kommer från någon av dessa platser, kan det komma från anslutningen mellan kontaktdonet och de linjer vattenförsörjning.

Steg 1 – Kontrollera läckorna

Stäng av vattnet avstängningsventil placerad under badrum sink eller bredvid den. Arbeta aldrig på anslutningarna under diskbänken om vattenförsörjningen är fortfarande på. Om avstängningsventilen råkar vara fast, stänga av vattentillförseln för hela hemmet.

Steg 2 – Stäng av vattentillförseln

Om läckage uppstår där linjer vattenförsörjning är anslutna, försök att dra åt anslutningar med en bassäng skiftnyckel. Slå på vatten och kontrollera om läckan är fast. Om det inte är det, stänga av vattentillförseln igen och ta bort linjer vattenförsörjning. Torka de manliga trådar på kontakten med en torr trasa och applicera två till tre varv av teflontejp runt dem.

Steg 3 – Reparera läckan

Anslut linjer vattenförsörjning, slå på vattnet, och leta efter läckor. De linjer vattenförsörjning måste bytas ut om de läcker fortfarande efter att göra reparationerna. Om läckan kommer från anslutningen mellan kontakten och kranen eller handtagen, se till att anslutningarna är åtdragna. Om detta inte löser problemet, ta bort hela kontakten under kranen, tillämpa teflontejp på de manliga gängor kran och handtag, och anslut den. Stänga av vattnet för att kontrollera om problemet är löst. Om inte, är det nödvändigt att installera en ersättare. Detta är nödvändigt speciellt om trådarna är korroderade eller lös.

Steg 4 – Byt ut skadad Connector

Köp en ny leverans kontakt från en VVS-butik. Lossa vattenförsörjningen från den gamla och lossa kopplingen mellan det och kran. Dra ut och den åt sidan. Packa upp den nya och inspektera den för skador. Anslut den mellersta delen i kranen manliga trådar. Dra åt anslutningen med en bassäng skiftnyckel. Anslut matningsrören till de manliga trådar nedanför de två kran handtagen och dra dem ordentligt. Anslut linjer vattenförsörjning (hot till vänster och kallt till höger), och se till att tillämpa teflontejp på de manliga trådar för att säkerställa vattentäthet. Slå på vattnet och testa installationen för läckage.