hur man fixar en ismaskin tillförselledning som är frusen

Om isen gör matarledningen är frusen, det finns många saker du kan göra för att få det tillbaka i funktionsdugligt skick. Om du väljer att ignorera det, du kommer helt enkelt slut på is. Många tillförselrören har vanligen problem med frysning, och fastställande av problemet är faktiskt enklare än du kanske tror. Vad som följer bör ge dig all information du behöver för att göra det på ett säkert och effektivt sätt.

För att kunna arbeta på ditt kylskåp, bör du koppla bort den från alla källor till elektricitet. Detta har också den ytterligare fördelen att medge den frysta tillförselledningen för att börja att tina naturligt. Koppla ditt kylskåp. Om du har någon mat i det som kommer att förstöra lätt överföra den till en annan kyl eller frys, eller ens en isskåp.

Steg 1 – Power Down kylskåpet

Det finns flera saker du kan göra för att hjälpa rensa ut matarledningen för din ismaskin. När dessa saker är helt enkelt att ta bort eventuell is på ytan som du kan ta bort. Öppna upp islådan och rensa ut någon lättillgänglig is, sedan kasta den.

Steg 2 – Öppna Ice Bin

Att göra detta kan lösa problemet på egen hand. Men medan kylskåpet är avstängd, kan du lika gärna utföra andra reparationer.

Steg 3 – Hitta matarledningen

Därefter bör du hitta den faktiska matarledningen som du misstänker har frusit, skära av din ismaskin försörjning av vatten. Din matarledningen ska vara om bredden på tummen, men olika sådana kommer att variera i färg. När du har hittat det, ta bort alla enheter eller klipp som håller den på plats, om någon sådan finns.

Steg 4 – Upptining matarledningen

Först, om möjligt, placera en hink under matarledningen för att fånga upp vatten som kan droppa på det. Om detta inte är möjligt, få ut din torra trasor och vara beredda att använda dem.

Steg 5 – Färdigställande

Därefter får ut din hårtork och anslut den till ett uttag som finns i närheten, men ändå långt borta från var som helst som kan bli blöt ur kylskåpet. Använd din hårtork kontinuerligt på påfyllningsröret att tina den. Men om du ser något vatten få spillts, sluta. I det här fallet måste du koppla din hårtork och rensa upp i vatten. Det är särskilt viktigt att inte stå i vatten när du använder en hårtork.

Gör detta tills du är nöjd att matarledningen tinas. Du kan kontrollera det helt enkelt genom att trycka på det, men det är viktigt att du gör detta med din hårtork unplugged och avstängd.

Nu kan du städa upp och förbereda sig för att testa din ismaskin. Sätt din matarledning tillbaka samma väg du hittat det, sedan städa upp utspilld vatten och lägga undan din hink. Ersätta något du har tagit ur kylskåpet, och koppla in den igen. Vid denna punkt, kan du testa din ismaskin för att se om det är tillbaka i funktionsdugligt skick.