hur man fixar en fontän fågelbad

Du kan behöva fastställa en fontän fågelbad om det kommer tumla till marken, få flisas eller bruten. Detta händer oftast när besöks av något mycket större än en fågel, och typiskt på natten. Katter, fladdermöss och även små hundar kan komma lurar i natten, lockade av vatten forsande eller helt enkelt törstig. Dessa nattliga besök ibland resultera i fågelbad välter, och göra reparationer som krävs.

Nagga på lös eller flagnande betong med en skruvmejsel.

Steg 1 – Ta bort lös betong

Använd en stålborste för att arbeta på sprickan, för att ta bort all smuts eller skräp och för att jämna ut området.

Steg 2 – Borsta bort smutsen

Tvätta ur sprickan med vatten från en trädgårdsslang.

Steg 3 – Slang It Down

Blanda en liten mängd snabbtorkande betong lapp förening som kan hittas på alla hem förbättring centrum eller järnaffär. Överväga att lägga till en latexkomponent för att möjliggöra för betong expansion med förändringar i temperatur.

Steg 4 – betong

Applicera betong sprickan med hjälp av en murslev och sedan arbeta i sprickan med en spackel. Släta ut ytarean medan betongen fortfarande är fuktig. Möjliggöra tillräcklig torktid.

Steg 5 – Tillämpa Betong

Det kan vara nödvändigt att slipa de reparerade sprickor aldrig så lite för att se den applicerade betongen matchar resten av ytan.

Varför på natten?

Förebyggande, inte att reparera

I många delar av landet, vilda djur strövar stadsdelar letar efter en fri måltid. Raccoons är ökända för att invadera varv, välta soptunnor och göra en otrolig röra. All denna aktivitet gör en critter törstig. Din fontän fågelbad kommer att locka dessa nattliga besökare precis som en ström eller porlande bäck gör i naturen.

Det bästa sättet att hålla din fontän fågelbad säker och inte har ett behov av att reparera det är att tömma ut vattnet varje kväll innan vilda djur kommer att ringa. Fyll på fågelbad på morgonen med rent vatten. Detta kommer att avskräcka eventuella pungråttor eller katter fastnar runt, eftersom de kommer att vara avstängd någon annanstans letar efter vatten. Andra tips för att hålla stora djur välter din fontän fågelbad är att täcka den på natten med en bit av tarp. Håll ner med några tunga stenar så ett djur inte kan dra den från badet. Försök att placera en skål eller två av vatten på marken bort från badet. Detta kommer att locka djuren bättre än fontänen på grund av dess enklare åtkomst. Många djur föredrar vatten från marken, så försök att placera en skål med vatten på en sten eller stubbe.