hur man fixar en dammsugare bälte

Om din dammsugare inte plocka upp damm och skräp, kan det bero på bandet under den roterande borsten inte fungerar. Följ dessa 5 steg för att diagnostisera en trasig dammsugare bälte och göra egna reparationer.

Små skruvar från din dammsugare kan lätt gå vilse i tupplur av en matta. Det bästa sättet att undvika misplacing en viktig komponent är att arbeta med din vakuum på ett bord eller ett trägolv.

Steg 1 – Hitta rätt Place to Work

Var noga med din dammsugare är urkopplad. Bara stänga dess omkopplare är inte tillräckligt eftersom du fortfarande kan bli skadade från att få händerna på en roterande vakuumband eller borstvals. Du kan enkelt och råkar slå på en av dessa omkopplare. Med vakuum stänga, lägga ut platt på golvet i ett läge som gör att du kan se botten av vakuum.

Steg 2 – Förbered

Bältet som träs över vakuum s borstvalsen och drivaxeln som förvandlar bältet, kommer att vara spänd om den inte bryts. Om du drar på en bruten bälte det normalt lossna och gör att du kan dra bort från dammsugaren. Om bältet är avskurna, kommer du att kunna ta bort den från vakuum utan att behöva ta bort plattan som täcker en del av bandet.

Steg 3 – Testa Dammsugare Belt

För att ta bort din gamla remmen, skruva loss skruvarna som håller plattan i botten av dammsugaren. Med plattan nu tas bort, hitta den trasiga bältet och ta bort den från dammsugaren. Om du har en extra rem, mäta det mot den gamla remmen så att det är rätt storlek. Om du behöver köpa en ny rem, ta den använda en, tillsammans med dammsugarens namn och modellnummer, och hitta en järnaffär eller dammsugare reparation och leverans butik där du kan köpa en ny rem.

Steg 4 – Ta ett trasigt bälte

Innan du sätter din nya bälte, undersöka vakuum för borstvalsen för hår, matt trådar, eller gummiband som kan ha blivit lindad runt rullen. Ta bort rullen genom att ge den en stark bogserbåt, sedan ta bort någon av de trådar eller annat skräp på det, och glida den nya remmen över rullen, sedan in rullen tillbaka till klipp som håller den ansluten till vakuum. Placera den andra änden av bandet på vakuum drivaxel, åter fästa plattan, och din vakuum är nu klar att göra sitt arbete.

Steg 5 – Sätt ditt nya Belt