hur man finslipa travertin kakel

Travertin golv och ytor är sedimentära och fasta naturliga stenar som kan behöva slipas, slipas eller poleras för att få tillbaka den naturliga skönheten i målet. Denna typ av material är idealisk för de flesta golvtillämpningar, samt kök och bords bänkskivor. Du behöver bara enkla hushållsverktyg och rengöringsprodukter för att få jobbet gjort på ett säkert och effektivt sätt. Du kan välja att anlita en professionell att finslipa eller putsa travertin kakel, men du kan spara massor av pengar om du väljer att göra det själv.

Slitage kan vara tydligt på travertin golv och disk plattor på grund av ålder, repor, fläckar och tung gångtrafik. Finslipa och polera finish travertin kakel med dessa enkla steg.

Steg 1 – Rengör grundligt

Använd vatten och milt rengöringsmedel för att noggrant ta bort fläckar, smuts och andra föroreningar från ytan. Använd en svamp eller borste för att på ett säkert sätt lossa och avlägsna smuts.

Steg 2 – Hone Surface

Använd en variabel hastighet vinkelslip med 400-grit fästlastbindning för att finslipa ytan av travertin kakel. Applicera vatten på hela ytan av plattan och arbeta kvarnen på ytan på ett litet område i taget. Börja vid kanten och arbeta dig mot hela ytan. Applicera mer vatten som behövs för att ge smörjning för vinkelslipen fäste. Använda en cirkulär, sida till sida rörelse att effektivt polera ytan och undvika koncentrering av kvarnen på ett visst område under en längre tidsperiod, som du sand finish. Tillsätt mer vatten som du gå vidare till andra delar av ytan.

Steg 3 – Ändra Attachment

Byt till en 115-grit fäst diamant harts och upprepa proceduren som anges i steg 2. Denna fastsättning är lindrigare än 400-grit lastbindning och kommer att producera en jämnare yta. Kom ihåg att ständigt tillsätt vatten till ytan när du sand travertin kakel. Arbeta med ett litet område i taget för att producera ett bättre resultat.

Steg 4 – Sand ytan med 220-grit Carbide Sten

Använd en 220-grit karbid sten fastsättning ytterligare polera travertin kakel. Se de ovannämnda stegen när man gör ytterligare polering. Kom ihåg att hela tiden tillämpa vatten över ytan som du polera kakel. Göra det möjligt för hela ytan torka ordentligt.

Steg 5 – Tillämpa Sealer till travertin kakel

Använd en mjuk pensel för att tillämpa sten sealer till din travertin kakel. Lägga sealer till marmor eller travertin kakel ytor hjälper till att skydda målgång mot mindre skärsår, repor och fläckar, samt lägga till skönhet och lyster till ytan. Låt torka i minst två till fyra timmar.

Det är lätt att finslipa och återställa utseendet på travertin kakel. Tänk på att rätt säkerhetsutrustning såsom handen handskar och skyddsglasögon krävs vid arbete med elverktyg.