hur man får spray skumisolering av kläder och hud

Spray skumisolering används ofta för att isolera heminredning. Det är ett bra substitut för konventionell glasfiber isolering eftersom det är lättare att tillämpa. Spray skum anses också vara en av de bästa isoleringsmaterial att styra mot fukt och luft, det hjälper till att spara energi, stärker hem, och även skyddar familjer från luftburna föroreningar som är skadliga.

Spray skumisolering kommer i olika former, som i sprutpistoler som kan fylla i luckor och springor, som kan tillämpas i dina väggar. När flytande kemikalien har sprutats in i gapen, kommer materialet börjar att expandera och kommer att sedan försegla den del av gapet, vilket gör den mycket effektiv. De kemikalier som används i skumisolering är polymerer och ett skummedel. Isoleringen expanderar till omkring 100 gånger sin ursprungliga storlek och kommer att torka ut när polymeren bubblor.

Vad är spray skumisolering?

Spray skum kommer i latex och polyuretan sorter också. Merparten av tiden, kan latex isolering avlägsnas från kläder genom att bara använda tvål och vatten. Emellertid är polyuretan svårare att ta bort eftersom det är den typ av spray skum som expanderar. Här finns olika praktiska tips i avlägsna spray skum från kläder.

Med hjälp av en pimpsten

Obs: Försök att alltid ta bort skum från kläder så snart som möjligt. Ju längre det ges att torka och härda, desto svårare blir det att spara tyget.

Använda Nagellack Remover

Scrub på skummet på kläderna med en pimpsten för att ta bort den. Var noga med hur mycket kraft du använder när du gör detta eftersom det kan leda till att riva ett hål i tyget.

Med en torr trasa

Hitta en nagellacksborttagare som har en aktiv aceton ingrediens, tillämpa den på den nedsmutsade området med en ren trasa och skrubba. Detta är bara effektiv när spray skumisolering inte har torkat upp ännu, så applicera aceton så fort som möjligt.

En kombination av pimpsten, varmt vatten och tvål

Använd en torr trasa och torka av spray skumisolering från kläder. Återigen, detta är bara en bra lösning att använda om den spray skumisolering är fortfarande fuktigt eller inte har härdats ännu. Undvik att använda tvål och vatten om spray skumisolering har torkat som tvål och vatten på polyuretan isolering kommer bara att göra det torkar upp snabbare.

Försök Aceton Again

Använda Vaselin

Om du av misstag har besprutas isolering på huden kan torka av den med en torr trasa ta bort den om du gör det omedelbart. Det kan dock fortfarande lämna rester efter sig. Använda pimpsten och varmt vatten med tvål kan hjälpa till att få det här.

I likhet med behandlingen för kläder, aceton kan bidra till att avlägsna spray skum från huden samt. Fukta en trasa med en aceton nagellacksremover och tillämpa den på huden där eventuella rester kvar.

Tillämpa vaselin på det drabbade området kan också ta bort spray skumisolering från huden. När du har stänkte lite vaselin på det drabbade området, täck den med en plasthandske under en timme och sedan skrubba med tvål och vatten.