hur man får silikon av dina händer

Silikon är en stor multi material som har många användningsområden i hemmet. Att få en slät, jämn pärla där du söker det ofta kräver att du använder fingrarna, så att få denna produkt på dina händer medan du arbetar är en vanlig företeelse. Följ stegen nedan för att göra borttagningen så snabbt och smärtfritt som möjligt.

Obs: Om du vet i förväg att projektet inte kommer att kräva att du jämna tätningsmedlet med fingrarna, undvika detta problem helt och hållet med ett par gummi eller latexhandskar.

Steg 1 – Ta bort medan fortfarande är våt

Det bästa sättet att ta bort tätningsmedel enkelt är att angripa problemet innan materialet har haft en chans att torka. Först avsluta område du arbetar med. Stoppa halvvägs om silikon kan störa processen och skapa en slarvig ojämn utseende, så det är bäst att inte äventyra ditt arbete att få händerna rena ett par minuter snabbare. Efteråt, helt enkelt ta en pappershandduk och grundligt torka huden ren. Detta tar bort alla stora klumpar av silikon, men det kan finnas vissa rester kvar oavsett. I det här fallet, fortsätta med resten av följande steg.

Steg 2 – Ta bort stora stycken och tvätta händerna

Om tätningsmedlet har delvis torkat på huden, kommer avlägsnande vara lite svårare. Först kommer du vill skala eller chip bort så mycket av produkten som möjligt genom att helt enkelt plocka på den med naglarna. Efter avlägsnande av största bitar, tvätta händerna flera gånger med tvål och varmt vatten för att mjuka upp det som återstår.

Steg 3 – Applicera Nail Polish Remover

Med hjälp av en bomullstuss, tillämpas nagellack plockaren till tätningsmedlet eller rester på händerna. Se till plockaren du använder säger att det innehåller aceton, som vissa gör det inte. Även när man arbetar med aceton, en kraftfull lösningsmedel, vara noga med att ventilera ditt område för att skydda dig från skadliga ångor.

Steg 4 – Tvätta händerna igen

Som aceton i nagellacksborttagningsmedel börjar upplösa silikon, gnugga av produkten med händerna eller med en annan pappershandduk.

När du har tagit bort alla kvarvarande tätningsmedel på huden, tvätta händerna i varmt vatten och diskmedel än en gång. Eftersom tvål och aceton kan torr hud, överväga att tillämpa en fuktighetskräm till dina händer efteråt. Du kommer att vilja minimera mängden gånger du måste använda dessa metoder för att få torkad fogmassa bort så att du inte behöver torka ut huden mer än nödvändigt.