hur man får rum till rum fuktreglering i ditt hem

Med rums fuktreglering kan vara en livräddare under sommarmånaderna särskilt när vädret är varmt och du arbetar i köket eller köra diskmaskinen eller ens duscha. Det finns några sätt att hjälpa dig att hålla en kontroll på luftfuktigheten från rum till rum.

Det första som du kommer att vilja göra är att se till att du kan kontrollera nivån av fukt och bestämma vad en behaglig nivå är i ditt hem. Det bästa sättet att göra detta är att köpa en hygrometer. Du kan hitta dem för att montera på väggen och de är ganska billigt. Efter att ha dem nära din termostat är en bra idé, liksom olika nivåer i hemmet. Kontrollera när du köper det om du får en som är gjord för hemmet och inte för utomhus eller bastu som de kommer att skilja sig något om hur de mäts och var att sätta dem. Också vara noga med att installera den där riktningar säga så att du får bästa möjliga behandling.

Steg 1 – Installera en hygrometer

Nästa sak att göra för att kontrollera nivån av fukt i ditt hem när du har bestämt vad en behaglig nivå är, är att använda fans runt huset. Om nivån av fukt blir för hög kan du försöka använda ett tak eller frånluftsfläkt. Takfläktar kan användas i alla rum, men frånluftsfläktarna är typiskt för badrum och kök. Slå på fläkten på medan du lagar mat, kör diskmaskinen och duscha är ett bra sätt att se till att du håller nivån på en behaglig fuktighet plats. Det blir också allt vanligare att installera en större frånluftsfläkt i ett vardagsrum eller öppet rum som ansluter till många för att hålla kostnaderna för luftkonditionering ner.

Steg 2 – Använd Fans

Med hjälp av en luftfuktare eller en avfuktare beroende på om du vill höja upp eller sänka nivån kan bidra till att hålla det konsekvent i hela hemmet. Du kan antingen få några olika maskiner eller så kan du flytta en hela huset beroende på nivåerna. De flesta luftfuktare kan ställas in på nivåer eller så är de självreglerande vilket är bra eftersom de kommer att stänga när de kommer till rätt mängd som är bekväm. Med hjälp av en luftfuktare kan också bidra till att hålla buggar utanför hemmet samt sänka eller höja luftfuktigheten. Bara vara säker på att sätta luftfuktare på en öppen plats så att de inte omfattas av något.

Steg 3 – Luftfuktare

Med hjälp av dessa åtgärder för att kontrollera luftfuktigheten i ditt hem kommer inte bara hjälpa dig att bo bekvämt, men de kommer också att du kan spara pengar på lång sikt som fuktighet för högt kan orsaka färgen flagnar eller mögel bildas. Så reglera luftfuktigheten är det bästa sättet att hålla allt i bra form.