hur man får en vacker gräsmatta med hjälp av hydroseeding

Rachel Klein är en ivrig trädgårdsmästare, och en mästare på växande allt från grundläggande örter druvor – utan användning av bekämpningsmedel eller bekämpningsmedel. Hon älskar också att torka, sylt eller knipa något hon växer. Rakel har trädgårdsarbete kompetens bortom hennes år.

Hydroseeding blir ett populärt alternativ för plantering gräsmattor för både husägare och de som ansvarar för landskaps eftersom det är effektivt och lätt att applicera.

Vad är Hydroseeding?

Hydroseeding kallas också hydrauliska marktäckning, hydraseeding eller vattenkraft mulching. Processen i princip innebär att man använder en slang till srpay en specialblandning på ett markområde som du vill plantera på, i motsats till bruka och sådd gammaldags sätt. Trädgårdsmästare och landscapers kan plantera mycket mer effektivt och producera enorma gräsmattor med blandningen i ingen tid alls.

Hur det fungerar

Denna särskilda blandning kommer i en tank som du fäster slangen, och den består oftast av vatten, utsäde, gödningsmedel, cellulosafiber eller trä kompost och jord behandlingsmedel. När den sprayas på marken, kompost i blandningen bildar en fuktig skyddande beläggning för fröna, ger dem möjlighet att gro.

fördelar

För stora områden, uppslamningen hålls i en släpvagn eller tank och sprutas i ett jämnt lager. Eftersom denna teknik fungerar på stora ytor, är det ofta används för att återställa områden som drabbats av skogsbränder.

area Prep

Professionella hydroseeding tjänster erbjuds av olika företag, och de brukar ge all nödvändig blandning och utrustning. Olika företag varierar i kostnad och vilka typer av utsäde och gödningsmedel de har tillgängliga, så få en uppskattning och shoppa innan du väljer ett och samma företag för dina hydrauliska marktäckning behov.

Lawn Care

Kompost och fukt husrum dina frön från sol, vind och jorderosion. Dessutom hjälper det att skapa en obligation med marken. Men det är en tjusig funktion av hydromulching att när blandningen går igenom sin naturliga nedbrytningsprocessen frigörs också ett brett utbud av näringsämnen som hjälper dina frön frodas.

Kosta

ämnen

Kompost färgas grön, så det är inte ett öga-sår medan det fungerar och förblir i sitt ursprungliga tillstånd. Även när det är gjort gör den första uppgift, men det behöver inte vara manuellt bort eftersom det bara smälter ner, ge vika för din nya gräsmatta.

Tillhandahållande av spirande fröna med sådan starkt skydd i gräsmattan tidiga utveckling ger också hydraseeded gräsmattor vissa unika fördelar. Till exempel, växer gräsmattan ett djupt rotsystem och utvecklar en härlig även blad lager mönster, som ger dig ett grönskande, mörk, nästan blå-grön utseende som grannar kommer att avundas.

Besprutning också innebär att du kan plantera gräsmattor på nästan alla typer av landytan, oavsett om det är sluttande eller ojämn. Hydroseeding är därför stor för erosion och förbättra markkvaliteten. Tillväxten är snabb på grund av närings uppsving ges av förnedrande kompost. Du kan se de första skotten i en vecka och klippa din gräsmatta för första gången på mindre än en månad.

Om du får ojämna områden där tillväxten inte har inträffat, är fix så enkelt som att åter sprutning den platsen.

Eftersom kompost blandning innehåller endast orörda gräsfrön, kan du drastiskt minska förekomsten av ogräs också.

Även om dessa fördelar innebär att du kan vara mindre kräsen när man väljer ett landskap att arbeta på, betyder det inte att du kan hoppa testa din jord, gradera gräsyta, och förbereda den genom att rulla över på samma sätt som för en konventionell torv plantering .

För bästa resultat bör du använda en rototiller att lindra packning före hydroseeding, och se till att du får besprutning gjort exakt innan främsta gräsväxtsäsonger.

Det är också viktigt att göra en grundlig forskning om olika typer av utsäde och gödningsmedel som kommer att vara tillgängliga för din hydroseeding eftersom lokala företag tenderar att ha begränsade sorter utsäde.

Före applicering, följa särskilda instruktioner som du fått av din hydroseeding företag.

När sprayningen är över, måste du vara noga med att hålla kompost våt hela tiden under de första två veckorna för att få en god tillväxt. Du måste stänka lätt med vatten minst två till tre gånger per dag under de första två veckorna och avsmalnar ner till en till två sprinklings per dag under de följande två veckorna. Var noga med att se till pölar inte bildas på gräsmattan.

Håll din klimat i åtanke tillsammans med den typ av jord och vilken typ av gräs du planterar att bestämma mängden vatten och antalet gånger du behöver för att vattna kompost. Din hydroseeding företag ska kunna ge dig råd.

Klipp din nya gräsmatta när gräset når ungefär 3 inches hög. Se till att skära endast en tredjedel eller mindre av längden för din första Mows.

Vänta tre månader efter första mejar tillämpa några herbicider eller pesticider i området.

Undvik att gå på gräsmattan under de första två till tre veckor efter hydraulisk mulching. All kontakt med området kan orsaka gallring eller kala fläckar.

Djurs urin från husdjur och skadedjur bör också hållas så långt borta från din gräsmatta som möjligt, eftersom ammoniak kan stänga gräs grobarhet.

Den bästa nyttan av hydroseeding är att det är så prisvärd. Eftersom det inte innebär alltför många processkostnader som växer, ogräsrensning eller palletering och sjöfart, är hydroseeding oftast billigare än andra konventionella metoder som SOD.

Den genomsnittliga kostnaden för hydroseeding är 18 cent per kvadratfot. Till detta pris är per tunnland totalt $ 7840. Hydroseeders brukar erbjuda en rabatt om du täcker en stor del av landet.

När det gäller vissa stora gräsmattor, kan sådd hand vara billigare, men hydroseeding har en mycket högre grobarheten. Detta innebär mer gräs groddar och du får mer valuta för pengarna.