hur man borra ett dörrlås

Även om en kedja dörrlås som används på insidan av ditt hem posten dörren är inte den säkraste av lås, gör det till en extra nivå av skydd och säkerhet när du öppnar dörren till främlingar eller på natten. Installera en kedja mycket kommer att kräva att du borra i din dörr och dörrkarm. Installation av denna typ av lås är lätt och kan oftast fyllas i halvtimme eller mindre.

Steg 1 – Köp ett kedjelås Kit

Besök din lokala hem förbättring butik och köpa en kedjelås kit. Leta efter ett kit som har en härdad stålkedja och har träskruv som är minst 2 inches i längd. Se också till att titta på borrkronan storlek som krävs för kedjan låsa den. Om du inte har lämplig storlek borr, köpa en vid denna tidpunkt. Du kommer att finna att de flesta kedjelås kit kräver en fjärdedel tum eller 1/8 tum hål borras. En fjärdedel av en tum skruvar kommer att erbjuda bättre skydd.

Steg 2 – Markera hål för kedjan Lock

Ta den mall som medföljer kedjelås satsen och placera den på dörren på en höjd som är lämplig för dig. I de flesta fall kommer du vill installera kedjelås något lägre än ögonhöjd. Använd en penna för att markera hålen som krävs för att borras för kedjan lås.

Steg 3 – borra hål

Använd lämplig storlek borr för att borra hål för träskruvar som kommer att användas för att fästa kedjan lås till dörren och dörrkarmen. Se till att borra hålen långsamt och se till att hålen är raka.

Steg 4 – Installera kedjan Mount

Placera kedjan montera upp mot dörrkarmen och rikta in skruvhålen. Se till att kanterna på kedjefästet är parallella med dörrkarmen och är i linje jämnt. Sedan tar de träskruvar som ingår i satsen och långsamt skruva fast dem i. Se till att dra åt skruvarna ordentligt, men inte för hårt eftersom detta kan leda till att skruven att strippa eller skada dörrkarmen.

Härnäst låsplattan med hål som du borrade i dörren. Återigen, se till att låsplattan är helt rak och i linje med kanten av dörren. Sedan långsamt skruva skruvarna i hålen och fäst låsplattan till dörren igen och se till att dra åt skruvarna ordentligt men dra inte åt dem för mycket.

Steg 5 – Testa Chain Lock

Ta kedjan krok eller glidande locket och sätt in den i låsplattan på dörren. Sedan försöker öppna dörren. Om låset är korrekt installerad, bör dörren endast öppna om en tum eller så och kedjan bör hindra från att öppna far och glidlocket bör fortfarande kvar på botten av låsplattan.