hur feng shui ett lekrum

Feng Shui är den antika konsten som justerar kropp, själ och ande i en fråga som ger harmoni till hela varelse. Det framgick av Orienten och har blivit populär i väst under de senaste decennierna. Barn, vars sinnen och karaktärer formas kan dra mycket nytta av användningen av Feng Shui i sina lekrum. Du kan följa dessa enkla sätt att bidra till att skapa en glad och hälsosam atmosfär för deras lekrum.

Barn har aktiva fantasi som ständigt utforskar, expanderar och utvecklas. “Yang” är Feng Shui term som betecknar energi och dess användning kan hjälpa ett barn i utvecklingsprocessen genom att stimulera och utmana sinnet. Det kan utnyttjas i genom användning av korrekta färger i lekrummet. Välj färger som är full av energi och syfte. Färger som är ljusa som gult, rött, grönt och lila och rosa – och deras nyanser är alla lämpliga.

Föra energi in i Playroom

Ditt barns personlighet bör vara i spetsen för ditt val av färger. Fundera på om ditt barn levande eller soliga av om en racerbil målade på en vägg skulle vara bäst. Om dina barn är gamla nog att välja, engagera dem i färgval och tema. Inte underskatta barnens förmåga att plocka exakt vad de vill.

Feng Shui Color Guide och Clutter

Se till att lekplatsen är inte belamrad med alltför mycket grejer. Chi (livsenergi) behöver stilren utrymme att flöda fritt, så försök att lämna mitten av rummet utan saker. Du barn behöver kanalisera sin energi fritt i sin lekplats att dra nytta av Feng Shui. Barn behöver visuell öppenhet så att de kan slappna av och kan fritt uttrycka sina över aktiva fantasi. Feng Shui har en grundfärg guide för enkel referens

Barn behöver egen arbetsyta

Det kommer en tid när ditt barn kommer att behöva sin egen arbetsyta speciellt avsedd för hans projekt, oavsett om de är i konst, hantverk eller vanlig läxor. Ett skrivbord kommer att ge lekrum betydelse och en känsla av prestation. Se till att storleken på skrivbordet och stolen är rätt storlek för ditt barn. Försök att placera skrivbordet i nordöstra delen av lekrummet på ett sådant sätt att ditt barn mot rummet, är detta bra för hans koncentration och allmänna välbefinnande.

Dekorera för självkänsla

Dekorera den södra väggen av dina lekrum med ditt barns prestationer som ritningar, priser eller bra arbete i olika skolprojekt. Något som gör ditt barn balk med stolthet är viktigt för hans självkänsla.