hur att rama in små vägg gobelänger

Wall gobelänger finns i alla former, färger, mönster och färger. Dessa tyg häng kan vara ett utmärkt sätt att modifiera och förbättra utseendet på ditt hem. Men många människor är oroade över att hänga upp vägg gobelänger på väggarna i sina rum, som tyget i dessa poster är ofta bräckliga. Med tiden, och om det finns någon störning eller exponering, dessa tyger kan skadas eller förstöras. Därför, om du planerar att hänga upp en liten vägg väv i ditt hem och du är bekymrad över att bevara skönheten i tekniken för många år framöver, överväga att utforma din väv.

Den typ av ram som du väljer för din väv kommer att vara beroende i första hand på storleken på tapeten. Lägg din väv ut platt och hitta dess dimensioner med hjälp av din måttband. Därefter måste du välja en ram för tapeten. De bästa typer av ramar kommer med stöd för tapeten. När du väljer en ram, överväga färgen på ramen materialet och hur det kommer att komplettera eller kollidera med färger och design av väv. Ramen bör vara något djupare än en vanlig bildram. Frame butiker är ett bra ställe att handla gobeläng ramar.

Steg 1 – Mät Tapestry och markera en bildruta

Öppna ram upp och lägga väv inuti för att se hur det kommer att passa. Detta kommer att ge dig en uppfattning om storleken på mattan för väv. Gör eventuella justeringar mattan innan du sätter tapeten. När du är nöjd med hur mattan ser ut, lägga ut platt och fästa kanterna på väv till mattan med hjälp av tyg lim. Du kan också använda ett tyg häftapparat också, men detta kräver säkrare mattor och kan lämna stapel märken. Trimma kanterna på mattan som behövs för att göra ytterkanterna visas ren och professionell.

Steg 2 – Förbered Frame och Mat väv

Titta på stöd av ramen och bestämma hur mattan kommer att bifogas. I många fall kommer mattan att hållas på plats genom glaset av ramen framför den. Om så inte är fallet, kan du behöva limma mattan ner eller på annat sätt fästa till kanterna på ramen. När mattan och väv är säkert på plats, granska den slutliga produkten innan ramen glaset igen.

Steg 3 – Fäst mattan

Med ramen klar kan du nu tänker på att montera den. Medan vissa människor väljer att lämna sina inramade gobelänger ner, andra kommer att hänga upp dem som de skulle en bild. Om du planerar att hänga väv ram på väggen, se till att du bifoga det till en stud så att det är ordentligt stöd.

Steg 4 – Montera Frame