hur att rama in en ytterdörr öppna del 3

I del 3 i denna serie om hur man rama yttre dörröppningar, kommer du installerar huvudet på dörren. Sidhuvudet stöder vikten från taket och tillhandahåller ett lock för utrymmet mellan väggen inramning och den yttre dörren. Det kompletterar också ramen för dörröppningen. Följ stegen nedan för att slutföra projektet.

Mätningen av sidhuvudet bör vara densamma som bredden på din dörr. Med hjälp av denna mätning, skär 2×4-tums timmer för att skapa din rubrik.

Steg 1. Cutting sidhuvud

Det finns i allmänhet två sätt du kan skapa din rubrik. Den första är att skära 2 stycken 2×4-tums timmer. Längden på dessa lumbers bör motsvara bredden av öppningen. Sätt i bitar så att du bildar en rubrik. När huvudet är på plats, kan du spika ihop bitarna.

Steg 2. Installera Cripple Studs

Det andra sättet är att skära två bitar av 2×12 tum lumbers. Bredden bör också vara den samma som den ursprungliga öppningen. Sätt en ½-tums plywood mellan de 2 lumbers. Spika ihop, och du har din rubrik.

Steg 3. Installera Header

När du har mätt och skär dina rubriker, kan du nu fortsätta mäta dina Cripple dubbar. Cripple reglar är typ av dubbar som ligger på toppen av en dörr. Den används för att fylla i de områden på toppen av dörröppningen.

September 4. Ta kungen Studs

Att installera krymplingen dubbar, måste du först mäta avståndet mellan överdelen av samlingsplattan och takplattan. Efter mätning, skär 2×4-tums timmer till samma mätning. Klipp ca 3 dubbar av samma storlekar och mått.

Steg 5. Borttagning av sulplattan

När du har klippt alla tre, infoga dessa dubbar i utrymmet ovanför dörren header. Spika varje tapp diagonalt till dörren rubriken ovan och till plattan ovanpå krymplingen dubbar.

Steg 6. Ta fasadbeklädnad

När du har klarat dina Cripple dubbar, placera rubriken du gjort på toppen av jack dubbar. Nu kan du spika huvudet till uttaget dubbar se till att du spika huvudet på alla sidor. När du har klarat huvudet till uttaget dubbar, spika det bredvid kungen dubbar. Kom ihåg att använda en nivå för att säkerställa att allt är i linje.

För att ta bort kungen dubbar, använda en handsåg eller cirkelsåg. Du kan också använda sågen att trimma ut några dubbar du hittar mellan kungen dubbar.

Efter att ha gjort detta, måste du också ta bort den enda plattan med cirkulär eller handsåg. Se till att du skär delen mellan sulplattan och toppen av huvudet.

För att ta bort fasadbeklädnad av din öppning, använd spett. Det är lämpligt att söka hjälp eftersom dörren sidospår kan vara ganska tung för en person att bära. Med spett, ta bort klädseln på dörrkarmen och skär den. Kom ihåg att skära endast det belopp som du behöver för att installera din ytterdörr.