hur att rama in en dörr för att passa feljusterade gångjärn

Sneda gångjärn kan ske över tiden på grund av hängande från att användas regelbundet. Detta kan leda till att dörren att gnida mot jamb. En annan orsak till en feljusterade gångjärn är att grunden kan vara instabil. Du kan vanligtvis tala med dörrarna fastnar eller bindande. En enkel dörr reparation eller en dörrkarm reparation ska kunna lösa problemet. Om du märker detta förskjutning i mer än en dörr, då kan du behöva konsultera med en professionell. Att rama in dörren för att justera feljusterade gångjärn, kan du “shim” det. För att kunna utföra denna enkla uppgift själv, verktyg och tips är listade nedan.

Öppna dörren på vid gavel. Använd en kil av trä eller något som kan passa väl upp under dörren för att hålla den öppen. Detta tar vikten av dörren gångjärn.

Steg 1 – stötta dörren öppen

Använd skruvmejsel för att ta bort skruvarna ur det nedre gångjärnet blad som är ansluten till dörrkarmen. Dörren kan ha tre gångjärn. Om detta är fallet så är det bara lossa bladskruvarna i mellandörrgångjärnet på sidokarm sidan av dörren.

Steg 2 – Ta bort skruvarna

Skär två av fyra bit kartong från baksidan av anteckningsblock och ställa den mot den nedre gångjärn. Gör ett avtryck av gångjärns löv på kartong genom att stänga gångjärns ledighet på kartong. Spåra präglade silhuetten av gångjärns löv på kartong.

Steg 3 – Skapa Gångjärn Spacer

Skär ut formen på gångjärnsblad som du just tryckt och spåras. Du kan använda antingen sax eller en mattkniv för att skära den.

Steg 4 – klippa ut Spacer

Ta gångjärnet du bara klippa ut ur kartongen och placera den på det nedre gångjärnet blad dörrkarmen. Stäng gångjärns löv på kartong utklipp och använda skruvmejsel för att sätta skruvarna tillbaka i dörrkarmen.

Steg 5 – Installera Spacer

Du bör nu kunna ta bort den kil av trä som håller dörren öppen och stödja dess vikt. När detta tas bort, stänga dörren. Gapet mellan dörrkarmen och dörrkanten bör även hela vägen runt dörren. Om gapet är inte ens, måste du upprepa steg 2-5 ovan. Det låter dig ge dörren mer justering för en riktig dörrbeslag.

Steg 6 – Kontroll av sneda gångjärn för reparation Noggrannhet